O nama

Vratimo se nekoliko koraka unazad...

Konsalting u ugostiteljstvu - o čemu se tu zapravo radi?

Glavni zadatak RR konsaltinga uključuje pružanje profesionalnih savjeta pojedincima, zainteresovanim za ulazak u ugostiteljstvo, kao i pomoć  ugostiteljskim objektima , koji već posluju.

Unajmljivanje naših usluga ne treba posmatrati kao trošak , već kao investiciju u vaš biznis.

RR tim odlična je investicija za postizanje željenih rezultata za vaše poslovanje.

Tačno je da ponekad nije lako posegnuti za nepoznatim, uvesti novi tim u svoje poslovanje. Strah i nepoverenje su tu neminovni, ali i najveći krivci kada se posle osvrnete i vidite da su drugi, baš uz pomoć konsaltinga, razvili svoje poslovanje i otišli daleko ispred Vas.

Kada je riječ o napretku i poboljšanju, sve što je potrebno, u nekim slučajevima, jeste spremnost na promjene i spoljni konsultant koji će vam pomoći da to i ostvarite.

Ubrzane i nepredvidive promjene u savremenom poslovanju stvaraju ambijent u kome se pravila ponašanja neprestano mjenjaju :

Osim toga, potrošači, odnosno vaši gosti su postali sve zahtjevniji, a zadovoljavanje njihovih potreba, u velikoj mjeri  zavisi od spremnosti jednog ugostiteljskog objekta da krene u ovom pravcu.

Ovakvi uslovi poslovanja djeluju  stresno i nepovoljno za sve one koji su još uvjek na neispitanom terenu, pa čak i za one koji su već dobro poznati na tržištu.

Neophodno je, u svakom pogledu, preduzeti adekvatne mjere, kako bi rezultat poslovnih aktivnosti bio pozitivan.

Zašto je korisno da u svoj biznis plan uvrstite i konsultantske ugluge?

Razlozi za korišćenjem usluga konsultantske agencije mogu biti brojni, u zavisnosti od vašeg poslovanja

Dešava se, npr. sa hotelima, da imaju poteškoća da, čak i posle dužeg poslovanja, jasno definišu svoje poslovanje – ciljeve. Prilike se pojavljuju – jedna za drugom, ne ostavljajući prostora kompaniji da radi ono što najbolje radi.

Detalji :

Dešava li vam se da ponekad ne vidite i ne razumijete propuste u radu, u odnosu na konkurente. Tajna uspjeha je često u detaljima, koje treba prepoznati i izdvojiti. Tim RR Consultinga iza sebe ima dovoljno iskustva da prepozna ovakve stvari i da vam, na osnovu svog poslovnog iskustva, pomogne u razvoju vašeg.

 Nove mogućnosti:

RR Consulting je kroz svoj rad saradjivao sa mnogim firmama  i iza tog rada ostaju brojni kontakti, u našoj  bazi, u najrazličitijim segmentima tržišta. Ovo takodje može biti odličan način za pristup novim mogućnostima i kontaktima za vaš ugostiteljski objekat .

 Dokazana rešenja:

Čini se da je svaki problem koji se pojavi kod ugostitelja jedinstven, te da je potrebno mnogo vremena da se to riješi. Međutim, željeli bi vam reći , da je vrlo vjerovatno  da se naša konsalting agencija već nosila sa tim problemima i to uspješno  (što možete da proverite iz naših referenci).Pozitivne reference i kontakti su nešto što smo sticali  iskustvom i dugogodišnjim radom i nema tu mnogo nepoznatih elemenata.

Uloga  naše konsalting firme:

Naša uloga je da „osjeti  situaciju“ i postavi preliminarnu dijagnozu tokom prvog sastanka sa vlasnikom / menadžerom / direktorom, radeći uvjek u najboljem interesu klijenta. RR tim je uvjek iskren prema klijentu i uvjek našim klijentima  ponudimo mišljenje o efikasnosti, objašnjavajući potrebu da se riješi korijen problema prije samog rada i treninga. Mi prvo  prvo razjasnimo ciljeve, otkrijemo korjene problema i pomoći, prije svega, da se oni riješe  i postave novi ciljevi, koji će vaše poslovanje odvesti u pravom smjeru. Na ovaj način se vaš menadžment i zaposleni orijentišu na željene rezultate samog poslovanja.

 Mnogo je važnih stvari o kojima treba voditi računa da bi uspješno vodili restoran, kafić ,piceriju, fast food i sl. Samo izgradnja ugostiteljskog objekta  nije dovoljna. Pružanje kvalitetne usluge klijentu/gostu je podjednako važno. RR Consulting  djeluje e kao most između poslovnih subjekata i kupaca.

Još mnogo toga bi mogli da izdvojimo, ali mislim da i na osnovu ovih informacija dobijate jasnu sliku !

Šta stoji iza rada RR Consultinga?

Iza naše konsultanske firme za ugostiteljstvo stoji profesionalni konsalting i edukacija u oblasti ugostiteljstva, a iz toga proizilazi :

RR tim se uvjek maksimalno potrudi da neuspjeli  posao pretvori u profitabilan poduhvat , kao da i unaprijedimo vec  postojani ugostiteljski objekat . Pre nego što donesete konačnu odluku.

 Evo još nekoliko savjeta sa naše strane:

U slučaju da želite da standardizujete Vašu uslugu i da se poštedite stalnog ponavljanja, usled velike fluktuacije radnika, treba da napravite PRAVILNIK  za rad vašeg ugostiteljskog objekta, koji će služiti kao osnova za kvalitet usluge koju želite. Ako vam vina ne donose dobar profit, onda imate loše napisanu vinsku kartu ili ne trenirano osoblje.

U slučaju da otvarate novi restoran ne dozvolite da se konobari uče na vašim gostima, jer će vas to skupo koštati.

Ozbiljno se pozabavite i jelovnikom ukoliko vam je potreban vam novi (ili inovirate postojeć) i, možda želite i da savladate nove tehnike pripreme jela ili da unapredite prezentaciju jela, sve u svemu, veliki posao je na vama  i naš  je pravi način da ubrzate taj proces i poboljšate poslovanje.