Blog

Važnost nameštaja

Pozdrav, pišući u prošlom članku o tome koliko je bitna profesionalna rasvjeta u ugostiteljske objekte. U današnjem članku cu pisatii o vaznosti odabira namjestaja u opremanju ugostiteljskog objekta.

U današnje vrijeme, kada se potrebe savremenog čovjeka neprestano mijenjaju, a standardi uređenja i opremanja postaju sve viši, uređenje i opremanje dobijaju sve veći značaj, bilo da se radi o radnim, stambenim ili prostorima u kojima se svakodnevno krećemo.

Svoje navike gosti stalno mijenjaju , a mi ugostitelji smo tu da njima bude lijepo. Nije više samo materijal i model restoranskog namještaja bitan, nego i energija koju gosti osjete dok sjede i uzivaju u svom piću odnosno jedu ukusan obrok. Posljednjih godina u mnogim svijetskim restoranima visoke klase mogu se vidjeti visoki stolovi i visoke (šankerske stolice). Gosti često biraju sjediti “visoko” jer im se sviđa biti u visini  očiju sa osobljem. Sa druge strane mnogi su ostali vjerni udobnim lounge stolicama i niskim stolovima. Na tebi je da na osnovu svoga koncepta odlučiš i odabereš koji namještaj najbolje odgovara tvojim potencijalnim gostima. Ukoliko se odlucite za profesionalnu firmu pri odabiru namjestaja za svoj objekat , znajte da Vas nece gledati kao na nekog ko me zeli nesto pod svaku cijenu prodati,  vec ce Vas dozivljavati kao partnera , a vi njega kao konsultanta koji mu pomaze u uredjenju prostora.